Foto: LETA
Otrdien, 14. novembrī, kāds vīrietis no savas darbavietas – kafejnīcas Bulduros – nozadzis 140 eiro, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija par zādzību no kādas kafejnīcas kases Bulduros. Par šo notikumu ziņoja iestādes darbiniece.

Ierodoties notikuma vietā, darbiniece likumsargiem izstāstīja, ka tās dienas rītā viņa pārskaitījusi naudu kasē un konstatējusi tajā iztrūkumu 140 eiro apmērā.

Policisti ieguva videonovērošanas kameru ierakstus, kuros bija redzams, ka naktī no pirmdienas uz otrdienu kāds vīrietis kopā ar kafejnīcas apsargu lietoja alkoholiskos dzērienus. Brīdī, kad apsargs devās uz labierīcībām, vīrietis piegāja pie kases, atvēra to, izņēma naudu un steidzīgā solī pameta notikuma vietu.

Veicot izmeklēšanas darbības, Jūrmalas iecirkņa policisti noskaidroja, ka iespējamais vainīgais ir kafejnīcas darbinieks, kurš zināja, kā atvērt kasi.

Dažas stundas vēlāk likumsargi 1992. gadā dzimušo vīrieti aizturēja viņa dzīvesvietā. Aizdomās turētais iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par piesavināšanos.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atzīmē VP.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!