Foto: Valsts policija
Šonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti par nelegālas degvielas tirgošanu Jūrmalas un Rīgas iedzīvotājiem aizturējuši divas personas un atsavinājuši vairāk nekā 13 tonnas nelegālas dīzeļdegvielas, no kurām 12 tonnas glabājušās kādā garāžā.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska portālu "Delfi" informēja, ka Jūrmalas iecirkņa policisti nonākuši uz pēdām kādam 1970. gadā dzimušam vīrietim. Likumsargu rīcībā bijusi informācija, ka šī persona, iespējams, jūrmalniekiem un rīdziniekiem tirgo nelegālu degvielu. Otrdien, 16. oktobrī, policisti šo personu Rīgā aizturējuši.

Degvielas tirgonis savu automašīnu bija aprīkojis kā mobilo degvielas uzpildes staciju. Izņemtajā automašīnā atradusies ievietota muca ar vienu tonnu dīzeļdegvielas. Kratīšanu laikā pie aizturētā vīrieša izņemti vēl 200 litru dīzeļdegvielas.

Turpinot darbu nelegālās rūpalas apkarošanā, policisti noskaidrojuši, kur vīrietis iegādājies degvielu.

Ceturtdien, 18. oktobrī, Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicisti aizturējuši 1977. gadā dzimušu vīrieti, kurš savu automašīnu bija aprīkojis ar krātuvēm, lai nelegālo degvielu piegādātu klientiem pēc viņu vēlmēm.

Policistiem izdevies noskaidrot, kur atrodas garāžā, ko vīrietis izmantojis nelegālās degvielas uzglabāšanai. Veicot tajā kratīšanu, izņemtas 12 tonnas dīzeļdegvielas. Rezultātā policistiem no nelegālās degvielas aprites izdevies izņemt mazliet vairāk par 13 tonnām dīzeļdegvielas, par ko valstij netiktu samaksāts nodoklis.

Abi aizturētie vīrieši jau vienu reizi tiesāti par analoģiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta 3. daļas – par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Papildu policija informē, ka atsavinātā dīzeļdegviela nodota Nodrošinājuma valsts aģentūrai un pēc ekspertīzes veikšanas tiks lemts par tās iznīcināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!