Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policija kādā privātmājā Jūrmalā atklājusi profesionāli izveidotu marihuānas audzētavu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde saņēmusi operatīvo informāciju par personu grupu, kas audzē marihuānu. Izmeklēšanā likumsargi guvuši pierādījumus, kas apliecina, ka piecu personu saistību ar noziegumu.

8. novembrī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti ieradušies privātmājā Jūrmalā, Slokas apkaimē, lai veiktu kratīšanu. Tur likumsargi atraduši atsevišķu telpu, kurā ievietota telts marihuānas audzēšanai.

Teltī atradušies 70 marihuānas stādi. Kopā atrasti aptuveni 2,9 kilogrami nežāvētas marihuānas. Tāpat policisti atklājuši, ka marihuānas audzēšana notiek arī vannasistabā, kur atrasti podiņi ar pavisam nelieliem marihuānas stādiem.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka marihuānas audzēšanu organizējusi piecu personu grupa. Privātmājā tajā pašā dienā aizturēta 1995. gadā dzimusi sieviete. Viņa turēta aizdomās par līdzdalību noziegumā.

Vecrīgā policistiem izdevies aizturēt 1992. gadā dzimušu vīrieti, kuru tur aizdomās par šo nelikumību organizēšanu. Policija viņa dzīvesvietā Rīgā atradusi un izņēmusi 1,6 gramus baltas krāsas pulverveida vielas, kas satur kokaīnu. Viņa dzīvesvietā atsavināts arī šaujamierocis.
Turpmākajās dienās policisti aizturējuši arī pārējos aizdomās turētos – 1992. gadā un 1995. gadā dzimušas sievietes, kā arī 1989. gadā dzimušu vīrieti.

Daļa no aizturētajiem jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem un ar narkotikām saistītiem pārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256. panta 2. daļas – par narkotiskās vielas saturošu augu sēšanu vai audzēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas par narkotiskās vielas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez realizācijas nolūka. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par marihuānas audzēšanas organizēšanu, piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem aizturētajiem – policijas kontrole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!