Foto: DELFI
Valsts policijas (VP) darbinieki pēc pakaļdzīšanās aizturējuši kādu motociklistu, kas braucis ar ātrumu 199 kilometri stundā, informē VP.

Sestdien ap pulksten 13 uz autoceļa Veclaicene – Rīga ceļu policisti pamanījuši kādu motocikla vadītāju, kurš lielā ātrumā traucies pa šoseju. Radara mērījumi liecina, ka pa šoseju, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, motociklists braucis ar 191. Motocikla vadītājs uz policijas rīkojumu apstāties nereaģēja.

Par šo vadītāju tika paziņots citai ekipāžai, kura pēcāk fiksēja šo pašu "Kawasaki" markas motociklu jau braucam ar ātrumu 199 kilometri stundā. Tika uzsākta pakaļdzīšanās, lai notvertu likumpārkāpēju.

Pēc aptuveni 20 minūšu pakaļdzīšanās Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki aizturēja pārgalvīgo motocikla vadītāju - 1977. gadā dzimušu vīrieti.

Par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī bēgšanu paredzēts sods – administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro apmērā, kā arī tiesību atņemšana uz četriem gadiem. Šo pārkāpumu izskatīs tiesa.

Savukārt, par ātruma pārsniegšanu pārgalvīgajam motocikla vadītājam draud naudas sods 360 līdz 480 eiro apmērā, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Sākoties aktīvai motosezonai, Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka braukšanas ātruma pārsniegšana, turklāt tik būtiska, apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citus ceļus satiksmes dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!