Foto: LETA

Krimināllieta, kurā par kukuļa piesavināšanos aizdomās tur bijušo Saeimas deputātu Andi Kāpostu (ZZS), ir saistīta ar centieniem no reāla cietumsoda izciešanas atbrīvot kādu pirms vairākiem gadiem par braukšanu alkohola reibumā pieķertu Kāposta novadnieku, piektdien, 30.maijā, vēsta portāls "Pietiek".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prokuratūrai nodeva krimināllietu, kurā Kāpostu lūdz apsūdzēt 5000 eiro liela kukuļa piesavināšanā. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka bijusī amatpersona piesavinājās kukuli 5000 eiro apmērā, apgalvojot, ka tas paredzēts nodošanai valsts amatpersonai par labvēlīga lēmuma pieņemšanu attiecībā uz kādas personas apžēlošanu.

"Pietiek" raksta, ka 5000 eiro kukuļa mērķis, kā to starpniekam stāstījis Kāposts, bijis izpestīt no reāla cietumsoda izciešanas kādu vīrieti, kurš pirms vairākiem gadiem pieķerts pie stūres dzērumā. Vīrieti, tā vietā, lai izciestu nosacīto sodu, piespiedu darbu, aizbraucis strādāt uz Lielbritāniju. 2010.gada novembrī Cēsu rajona tiesa izdevusi Eiropas apcietinājuma orderi par šīs personas izdošanu Latvijai nu jau reāla cietumsoda izciešanai, raksta portāls.

Kukuļošanas būtība, ko pēc starpnieka liecībām solījis Kāposts, bijusi panākt, ka izdodamā persona tiek apžēlota vēl pirms izdošanas Latvijai, raksta portāls.

Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka cilvēks, kurš stūrējis reibumā, no Lielbritānijas izdota Latvijai un šobrīd izcieš sodu, kas varētu beigties šoruden.

Kukuļdošanas starpnieku portālam "Pietiek" par izmeklēšanu informēti avoti raksturojuši kā "darba cilvēku pirmspensijas vecumā, cēsnieku", kurš kukuļa savākšanai šķīries no visiem mūža ietaupījumiem. Ar Kāpostu viņš esot iepazinies darba gaitās vēl padomju laikā.

Jau vēstīts, ka Kāposts portālam "Delfi" sacīja - ir gribējis cilvēkam palīdzēt, taču sanākušas šādas nepatikšanas ar KNAB. Sīkāk notikušo bijušais nekomentēja, sakot: "Esmu kļūdu izdarījis".

KNAB norādīja, ka kriminālprocess sākts šā gada martā. KNAB portāls "Delfi" noskaidroja, ka noziegums, kurā tur aizdomās bijušo deputātu, noticis šogad februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!