Valsts policija par 27. maijā pie kādas spēļu zāles notikušo kautiņu ierosinājusi disciplinārlietu pret diviem policistiem un, lai arī disciplinārlietas izmeklēšana turpinās, jau tagad, iepazīstoties ar pārbaudes laikā gūtajiem materiāliem, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde guvusi apstiprinājumu, ka policisti rīkojušies neprofesionāli.

Jau ziņots, ka sestdienas, 27. maija, rītā internetā bija publicēts video, kurā redzama daļa no konflikta situācijas pie kādas spēļu zāles Bauskā. Saistībā ar gadījumu Valsts policija sāka divas lietvedības – vienu par konfliktu spēļu zālē un otru par konfliktu, kas no jauna izcēlās stāvlaukumā iepretim spēļu zālei (daļa no kura redzama video). Vienlaikus policija sāka arī pārbaudi, kurā vērtēja policistu profesionālo darbību un attieksmi notikuma vietā.

Kā portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica, par notikušo konfliktu Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē ierosināta disciplinārlieta pret divām Valsts policijas amatpersonām par neprofesionālu rīcību konflikta atrisināšanā.

Abi policisti uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināti no amata pienākumu pildīšanas. Izmeklēšana disciplinārlietā turpinās.

Pārbaudē tika pieņemti paskaidrojumi no notikumā iesaistītajām personām, kā arī skaidroti notikušā apstākļi, apkopojot pieejamos video materiālus gan no konflikta spēļu zālē, gan no stāvlaukuma iepretim spēļu zālei, kur konflikts izcēlās no jauna.

Lai arī izmeklēšana disciplinārlietā turpinās, jau tagad, iepazīstoties ar pārbaudes laikā gūtajiem materiāliem, Zemgales reģiona pārvalde guvusi apstiprinājumu, ka video redzamais policists ar kolēģi, kurš tobrīd dienesta automašīnā pieņēmis paskaidrojumu no spēļu zāles apsarga, konflikta atrisināšanā rīkojušies neprofesionāli, norāda policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!