Foto: LETA

Valsts policija saistībā ar 27. maijā pie kādas spēļu zāles notikušo kautiņu diviem policistiem piemērojusi disciplinārsodus – vienam policistam izteikts rājiens, bet otram – piezīme, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka Valsts policija par 27. maijā pie kādas spēļu zāles Bauskā notikušo kautiņu ierosināja disciplinārlietu pret diviem policistiem. Jau disciplinārlietas izmeklēšanas laikā, iepazīstoties ar pārbaudes laikā gūtajiem materiāliem, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde guva apstiprinājumu, ka policisti rīkojušies neprofesionāli. Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata pienākumu pildīšanas abi policisti tika atstādināti.

Otrdien Valsts policija informē, ka pabeigusi disciplinārlietu, kura tika ierosināta saistībā ar interneta vietnēs ievietoto videoierakstā fiksēto amatpersonu rīcību. Disciplinārlietas izmeklēšanā izanalizēti un izvērtēti visi iesaistīto personu paskaidrojumi, kā arī policijas rīcībā esošie videoieraksti.

Policistam, kura rīcība fiksēta video ierakstā, par pasīvu un neprofesionālu rīcību piemērots disciplinārsods – rājiens. Tāpat šis policists tiks novirzīts amata pienākumu veikšanai, kas ikdienā nebūs saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un reaģēšanu notikumu vietās.

Savukārt policistam, kas nav redzams video, bet šajā laikā atradies notikuma vietā, sēžot automašīnā, par neprofesionālu rīcību piemērots disciplinārsods – piezīme.

Jau ziņots, ka sestdienas, 27. maija, rītā internetā bija publicēts video, kurā redzama daļa no konflikta situācijas pie kādas spēļu zāles Bauskā. Saistībā ar gadījumu Valsts policija sāka divas lietvedības – vienu par konfliktu spēļu zālē un otru par konfliktu, kas no jauna izcēlās stāvlaukumā iepretim spēļu zālei (daļa no kura redzama video). Vienlaikus policija sāka arī pārbaudi, kurā vērtēja policistu profesionālo darbību un attieksmi notikuma vietā.

Kā portālu "Delfi" iepriekš informēja policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica, par notikušo konfliktu Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē ierosināta disciplinārlieta pret divām Valsts policijas amatpersonām par neprofesionālu rīcību konflikta atrisināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!