Foto: LETA

Preses brīvība ir viena no svarīgākajām, tāpēc, ja izrādīsies, ka žurnālists Leonīds Jākobsons sašauts sava darbā dēļ, tas būs ļoti nopietni, intervijā LTV raidījumam "Panorāma" sacīja Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš.

Kažociņš sacīja, ka cilvēka sašaušana vienmēr ir nopietns noziegums, bet "ja izrādīsies, ka [Jākobsons] sašauts sava darba dēļ, tad tas ir daudz nopietnāk." SAB vadītājs piekrita Latvijas Žurnālistu asociācijas teiktajam, nosodot vēršanos pret žurnālistu un preses brīvību. "Preses brīvība ir viena no svarīgākajām, kas mums ir," sacīja SAB šefs.

Notikušais ir nopietni jāizmeklē un, ja būs iespējams, Kažociņš solīja arī SAB palīdzību.

Jautāts, vai SAB zina, kas ir Jākobsons, Kažociņš teica, ka iestādē ir bijuši ar žurnālistu pazīstami, taču sīkāk pazīšanos nekomentēja.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Rīgas centrā dēla acu priekšā sašauts interneta portāla "kompromat.lv" žurnālists Jākobsons. Policijā informēja, ka vīrieša dzīvībai briesmas nedraud un ir sākts kriminālprocess.

Portālā "kompromat.lv" tika publicētas Ušakova 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Vēlāk, izmeklējot kriminālprocesu par Ušakova e-pasta uzlaušanu, Valsts policija veica kratīšanu Jākobsona dzīvesvietā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!