Trešdienas vakarā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ieradies aizturētā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) raidījuma "Suņu būda" bijušais producents Kaspars Upaciers jeb Ufo, ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Jau iepriekš Upaciers publiski paudis, ka partija dažus mēnešus pēc tās dibināšanas sākusi nodarboties ar "apšaubāmu finanšu piesaisti".

2017. gada februārī LTV raidījums "De facto" vēstīja, ka kāds bijušais Kaimiņa darbinieks vērsies KNAB, ziņojot, ka deputāta uzdevumā fiktīvi nodarbinājis vairākus cilvēkus. Savukārt Kaimiņš raidījumam noliedza, ka būtu saņēmis nedeklarētus ieņēmumus. Tāpat viņš neatzina, ka būtu devis norādījumus par darbiniekiem un algām: "Norādījums, tas ir jūsu interpretējums. No manas puses tas ir ieteikums, cik cilvēkam vajadzētu maksāt par izdarīto darbu," toreiz pauda deputāts, atzīstot, ka mikrouzņēmumā "Al De Media", kurā viņš nav bijis ne īpašnieks, ne vadītājs, darbinieki tiešām strādājuši viņa labā.

Savukārt "Suņu būdas" ilggadējais producents Upaciers toreiz atbildēja, ka šos cilvēkus raidījuma filmēšanai tuvumā nav redzējis.

Pāris dienas pēc raidījuma sižeta Upaciers publiski paziņoja, ka Kaimiņš "atkal ir pieķerts klajos melos, apvainojot viņu sižeta pasūtīšanā".

"Daudzajiem kritizētājiem varu teikt – jā, runa ir par naudu. Par naudu un par ideāliem. Es biju kopā ar Artusu no pirmās "Suņu Būdas" līdz brīdim, kad KPV valdi pameta Ilmārs, Armands, Marita un Uldis, un varu apstiprināt, ka viss, ko parādīja raidījumā "de facto", ir taisnība, un tā ir tikai neliela daļa no notikumiem, kuri ir palikuši aiz kadra," norādīja Upaciers.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien pēc Saeimas sēdes aizturēja parlamentārieti Kaimiņu. KNAB paziņojumā presei apstiprināja, ka kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

KNAB trešdien veica kratīšanu pie partijas "KPV LV" valdes locekļa Ata Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža. "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa žurnālistiem apstiprināja, ka starp aizturētajiem ir arī partijas valdes loceklis Atis Zakatistovs.

Savukārt Gobzems pastāstīja, ka uz KNAB kā liecinieces izsauktas partijas "KPV LV" grāmatvede, kā arī partijas valdes locekle Linda Liepiņa. Gobzems preses konferencē uzsvēra, ka partija nav saņēmusi nelikumīgus līdzekļus no uzņēmēja Tamuža.

Trešdienas vakarā, ap pulksten 23, Gobzems sociālajā vietnē "Facebook" informēja, ka Zakatistovs un Kaimiņš aizvesti uz īslaicīgās aizturēšanas izolatoru Valsts policijas galvenajā ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!