Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav sācis kriminālprocesu pret politiskās partijas "KPV.LV" līderi Artusu Kaimiņu, un līdz ar to viņam nav piemērots nekāds procesuāls statuss, liecina Kaimiņa sociālajos tīklos publicētā KNAB atbilde uz viņa iesniegumu.

Kaimiņš bija vērsies KNAB ar iesniegumu saistībā ar portāla "pietiek.com" publicēto informāciju par kriminālprocesu par "KPV.LV" finansēm.

"Atbildot uz jūsu iesniegumu, informēju, ka attiecībā pret jums birojā kriminālprocess nav uzsākts un, līdz ar ko, Jums nav piemērots procesuāls statuss. Savukārt masu saziņas līdzekļiem par jums vai politisko partiju "KPV.LV" nekāda veida informācija nav sniegta. Gadījumā, ja attiecībā uz jums birojā tiks veiktas procesuālas darbības, tad jūs par to tiksiet informēts," liecina Kaimiņa publicētā KNAB atbilde.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis kriminālprocesu saistībā ar kādas partijas iespējamu nelikumīgu finansēšanu, starpniecību tajā un nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu. "Pietiek.com" vēstīja, ka kriminālprocess sākts saistībā ar Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa "naudas lietām", bet iepriekš pats deputāts portālam "Delfi" skaidroja, ka viņu KNAB par šādu kriminālprocesu nav informējis un tobrīd atbildes uz nosūtītajiem jautājumiem birojs vēl nebija sniedzis.

Neminot partijas nosaukumu, KNAB portālam "Delfi" norādīja, ka 2017. gadā birojs sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 288.2. panta 1. daļas, 288.3. panta un 288.4. panta. Krimināllikuma 288.2. panta 1. daļa paredz atbildību par politiskās partijas vai partiju apvienības nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt Krimināllikuma 288.3. pants paredz kriminālatbildību par starpniecību politiskās partijas vai to apvienības nelikumīgā finansēšanā lielā apmērā. Arī par to paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Krimināllikuma 288.4. pants ir par politiskās partijas vai politisko partiju apvienības nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu.

Tā kā kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana, tās interesēs KNAB patlaban nekādu papildu informāciju nesniedz. Vienlaikus KNAB atgādina, ka atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19. pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā paredzētājā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!