Foto: F64

Saistībā ar iespējamiem draudiem kādam lieciniekam, kurš ir liecinājis bijušā kontrabandas apkarotāja Vladimira Vaškeviča kukuļošanas lietā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu.

Birojs gan neatklāj informāciju nedz par draudētāju, nedz to, kam draudi izteikti, taču norāda – KNAB ir uzsācis kriminālprocesu par iespējamu vardarbības piedraudējumu, lai kādā iztiesāšanā esošā krimināllietā tiktu mainītas liecības smaga nozieguma izdarīšanā apsūdzētas personas interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir iegūti pietiekami pierādījumi, lai KNAB izmeklētājs krimināllietā izmeklējamo rīcību kvalificētu kā vardarbības piedraudējumu liecinieka iespaidošanā un mēģinājumu sniegt nepatiesas liecības tiesā, iztiesājot krimināllietu par smagu noziegumu, vēsta birojā.

Iegūto pierādījumu kopums dodot pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka vardarbības draudi ir izteikti kādai personai, lai tā tālāk iespaidotu liecinieku, kuram šo draudu iespaidā un par prettiesisku atlīdzību trīs miljonu eiro (apmēram 2,1 miljons latu) apmērā, ir jāatsakās no iepriekš sniegtajām liecībām tiesā un to vietā jāsniedz viņam jau sagatavotas nepatiesas liecības par smagu noziegumu apsūdzētas personas interesēs, vēsta KNAB.

Tāpat kriminālprocesa materiāli norāda uz iespējama noziedzīga nodarījuma mēģinājumu iesaistīt šajā krimināllietā arī citas personas nepatiesu liecību sniegšanai tiesā.

KNAB informē, ka šajā krimināllietā novembrī ir veiktas vairākas procesuālas darbības un vairākām personām noteikts aizdomās turētā statuss. Izmeklēšanas interesēs patlaban sīkāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka bažas par jauna kriminālprocesa uzsākšanu pret Vaškevču izteica viņa un Ināras Vilkastes advokāti Aloizs Vaznis, Juris Dzelme un Jeļena Kvjatkovska. Advokāti arī vērsās prokuratūrā un citās iestādēs, bažījoties, ka KNAB vēlas viņus ietekmēt, liekot tiem liecināt šajā kriminālprocesā un tādā veidā liedzot aizstāvēt klientus.

Pirmdien tika plānots skatīt krimināllietu, kurā Vaškevičs apsūdzēts kukuļošanā, taču apsūdzētā slimības dēļ lietas izskatīšana atkal atlikta. Zināms, ka viņš ārstējas ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!