Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi par Ķeipenes ugunsdzēsības depo ierīkoto medību klubu, portāls “Delfi” uzzināja birojā.

Atbildot uz jautājumu, vai KNAB ir sācis pārbaudi vai kriminālprocesu saistībā ar Valsts kontroles (VK) KNAB nosūtīto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem Ķeipenes ugunsdzēsības depo telpās ierīkojot mednieku klubu, birojā norādīja, ka šāda informācija no Valsts kontroles ir saņemta un tiek veikta resoriskā pārbaude.

Jau ziņots, ka VK šī gada martā nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) informāciju lietas ierosināšanai par medību kluba "Plauži" esamību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo telpās Ogres novada Ķeipenē.

VK atklājusi, ka depo telpās ierīkotā medību kluba valdes priekšsēdētājs ir Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Ainars Pencis, savukārt kā kontakttālrunis klubam bija norādīts VUGD Finanšu plānu pārvaldes priekšnieka Vladimira Rožkina darba telefona numurs. Revīzijas laikā mednieku kluba juridiskā adrese un tālruņa numurs tika nomainīts. Par depo telpu izmantošanu medību kluba vajadzībām nav slēgts īres līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!