Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2009. gada 27.janvārī uzsācis kriminālprocesu par kukuļošanu saistībā ar iepirkumu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām.
Kriminālprocesa materiāli liecina, ka NBS Nodrošinājuma pavēlniecības daļas vadītāja pieprasījusi un pieņēmusi kukuli 1000 latu apmērā no kāda uzņēmuma par tā uzvaru NBS iepirkumā par iekārtu piegādēm.

Lai uzņēmums tiktu atzīts par uzvarētāju NBS amatpersona ar tā pārstāvjiem saskaņoja tehniskās specifikācijas, kādas ir jāiekļauj piedāvājumā.

Pēc kukuļa pieņemšanas NBS amatpersona, kukuļošanā iesaistītie komercuzņēmuma divi īpašnieki un viens darbinieks tika aizturēti 2009. gada 27. janvārī.

Kriminālprocesā ar Aizsardzības ministrijas atbalstu iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu NBS amatpersonu par aizdomās turēto Krimināllikuma 320. panta otrajā daļā, bet uzņēmuma pārstāvjus - 323. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

NBS amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā, aizliegums pildīt amata pienākumus uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku. Savukārt vienam uzņēmuma pārstāvim ar tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!