Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērtēs, vai valsts iestādes nav nonākušas interešu konfliktā, piedaloties Cēsīs notikušajā sarunu festivālā "Lampa", informēja KNAB.

Pirmdien "Twitter" lietotāji interesējās par to, vai gadījumā, ja valsts pārvaldes iestādes piedalās pasākumā, ko apmaksā uzņēmēji, nerodas interešu konflikts, uz ko KNAB sociālajā portālā atbildēja, ka šis jautājums tiks izvērtēts.

KNAB otrdien apstiprināja, ka birojs šo situāciju izvērtēs. "KNAB atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiski izskanējušo informāciju," norādīja birojā.

Festivālā "Lampa" piedalījās vairākas valsts pārvaldes iestādes, tostarp Valsts kanceleja, Lauku atbalsta dienests, Slimību profilakses un kontroles centrs, Valsts darba inspekcija, Valsts policija, Latvijas valsts simtgades biroja Jauniešu rīcības komiteja, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, stažieru programmas "Darbs valsts pārvaldē" dalībnieki un Nacionālie bruņotie spēki.

Valsts kancelejā norādīja, ka ir plašāk jānoskaidro lietas būtība, piebilstot, ka iestāde šajā situācijā nesaskata interešu konfliktu.

Sarunu festivāls "Lampa" Cēsīs notika 1. jūlijā un 2. jūlijā. Pēc organizatoru aplēsēm, tas pulcēja 9000 apmeklētāju.

Festivālu veidoja ap 150 dažādu formu pasākumu, kas bija veltīti visdažādākajām tēmām. Pasākumus ar mērķi stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā rīkoja vairāk nekā 80 organizācijas un uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!