Foto: DELFI
Pirmdien Kocēnos nodedzis labības lauks piecu hektāru platībā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), informācija par ugunsnelaimi saņemta plkst.14.01. Kopā ar labības lauku nodedzis arī šķūnis 170 kvadrātmetru platībā, kā arī aizdegusies kaltes ēka, kas degusi trīs kvadrātmetru platībā. Liesmas pārmetušās arī uz rugājiem, kas arī deguši trīs hektāru platībā. Šķūnī atradušies arī siena ruļļi.

Ņemot vērā, ka liesmas draudējušas izplatīties vēl plašāk, ticis izsludināts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Ugunsgrēku VUGD darbiniekiem likvidēt izdevies plkst.20.57. Kā pastāstīja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere, ugunsgrēks, iespējams, radies no dzirkstelēm graudu kulšanas procesā. Iesākumā aizdedzies labības lauks, pēc kā liesmas pārņēmušas arī šķūni.

Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja ūdens pievešana no attāluma, kā arī vējš, kas palīdzēja liesmām izplatīties. Lai to novērstu, tika aparts lauks, kā arī ūdens liets uz blakus esošajām kaltēm.

Notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēji no Valmieras, Strenčiem, Cēsīm, kā arī Bērzaunes brīvprātīgo ugunsdzēsēju brigāde.

Vēl aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devušies dzēst liesmas Rēzeknes apkaimē, kur degusi kūdra 50 kvadrātmetru platībā, savukārt rugāji 14 hektāru platībā deguši Saldus novadā. Sausās zāles ugunsgrēki likvidēti arī Jēkabpils novadā un Ventspilī, kur degusi arī meža zemsedze, niedres un krūmi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz 66 notikumiem, no kuriem 30 bijuši ugunsgrēki, bet 27 gadījumos veikti glābšanas darbi. Astoņi izsaukumi bijuši maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!