Foto: VID

Janvārī Valsts ieņēmumu dienests (VID) Muitas pārvaldes darbinieki pasta sūtījumā konstatēja marku blokus, kuri bija piesūcināti ar narkotisko vielu – LSD, portālu "Delfi" informēja VID.

Izmeklēšanā VID Muitas policijas pārvaldes darbinieki Preiļos aizturējuši trīs personu grupu, kas, izmantojot pasta sūtījumus no Holandes uz Preiļiem, nodarbojusies ar LSD marku kontrabandu uz Latviju. Vēl personas audzējušas marihuānu mājas apstākļos.

Kratīšanās izņemts vairāk par 600 gramiem marihuānas, LSD markas, kā arī marihuānas audzēšanai izmantojami rīki un ierīces.

14.janvārī VID darbinieki no Holandes saņemta pasta sūtījuma muitas pārbaudē konstatējuši marku blokus. Tas radījis pamatotas aizdomas par iespējamu aizliegtu vielu klātbūtni. Markām veikts eksprestests, kas norādījis uz iespējamu narkotisko vielu saturu.

Saistībā ar konstatēto sūtījumu 19. janvārī VID Muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta 1. daļas - par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai. Ķīmiskā ekspertīzē noskaidrots, ka atrastās markas satur LSD – vielu, kas iekļauta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru I sarakstā kā aizliegta psihotropā viela.

Izmeklēšanā VID noskaidrojis personu grupa Preiļos, kas nodarbojusies ar LSD marku kontrabandu uz Latviju lielā apmērā, izmantojot pasta sūtījumus no Holandes uz Preiļiem. Turpinot izmeklēšanu, Preiļu novadā aizturētas 1961. gadā, 1986. gadā un 1991. gadā dzimušas personas.

Sankcionētā kratīšanā konstatēts, ka aizdomās turētās personas nodarbojas arī ar marihuānas audzēšanu mājas apstākļos. Līdz ar to kādā dzīvoklī Preiļos izņemts vairāk par 600 gramiem marihuānas, LSD markas, marihuānas audzēšanai izmantojami rīki un ierīces.

Visām trim aizturētajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VID informē, ka pēdējo mēnešu laikā palielinājies VID Muitas policijas pārvaldē sākto kriminālprocesu daudzums par narkotisko un psihotropo vielu pārvietošanu pāri robežai pasta sūtījumos. Daļa no sāktajiem kriminālprocesiem liecina, ka atsevišķos gadījumos noziedzīgie grupējumi izmanto svešu personu datus un pasta adreses, lai saņemtu šos sūtījumus. Tāpēc VID aicina iedzīvotājus ziņot par aizdomīgiem sūtījumiem, īpaši gadījumos, kad pasūtījums nav veikts un sūtījums nav gaidīts.

VID bezmaksas uzticības tālrunis 80009070 strādā 24 stundas diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!