Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu pret divām valsts amatpersonām par iespējamu kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu būvuzraudzības jomā, portālu "Delfi" informē birojs.

Aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāku informāciju nesniedz.
Birojs arī atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Par kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku par kādu darbību vai pieļautu bezdarbību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem. Par kukuļa pieņemšanu pirms kukuļdevēja interesēs īstenotās darbības draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Savukārt, ja korupcija īstenota lielā apmērā, to paveikusi personu grupa, vai arī par kukuļa pieprasīšanu cietumsods var sasniegt 10 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!