Foto: F64
Svētdien, 4. februārī, Krāslavas novadā robežsargi par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturējuši Tunisijas pilsoni, kurš jau iepriekš ticis izraidīts no Latvijas.

Valsts robežsardzē portāls "Delfi" uzzināja, ka apsekojot valsts robežu, robežsargi konstatējuši pēdas, kas liecinājušas par Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Veicot iespējamo likumpārkāpēju meklēšanu, robežsargi aizturējuši vienu Tunisijas pilsoni, kurš likumsargu redzeslokā nonācis jau atkārtoti.

Personas datu pārbaudē robežsargi noskaidrojuši, ka likumpārkāpējam ir spēkā liegums ieceļot Itālijā, Francijā un kopš pagājušā gada novembra arī Beļģijā.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu sākts kriminālprocess. Valsts robežsardze patlaban veic nepieciešamās procesuālās darbības, lai likumpārkāpējs starpvalstu līgumos noteiktajā kārtībā tiktu nodots atpakaļ Baltkrievijas kompetentajām iestādēm.

1989. gadā dzimušais ārvalsts pilsonis līdzīgā kārtā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēts jau pērn oktobrī. Toreiz sāktais kriminālprocess tika izbeigts, jo vīrietis par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu piespiedu kārtā tika izraidīts no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!