Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa policisti reidā vairākās tirdzniecības vietās Liepājā, kur tiek pārdotas tā dēvētās legāli apreibinošās vielas, izņēma ap 2 500 iepakojumu ar pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes augu valsts maisījuma.

Izņemtās vielas nodotas ekspertīzei, portālu "Delfi" informēja policija.

Reidā piedalījās arī citas valsts institūcijas – Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienests, Valsts ieņēmumu dienests un Valsts Darba inspekcija.

Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds uzsver, ka par šīm tirdzniecības vietām, kas ierīkotas daudzdzīvokļu namos M. Ķempes un Krūmu ielā, regulāri tiek saņemtas iedzīvotāju sūdzības. Cilvēki jūtas nedroši, īpaši diennakts tumšajās stundās, jo personas, kuras lieto šīs vielas, nav prognozējamas un var pastrādāt dažādus noziedzīgus nodarījumus. Arī turpmāk, gādājot par iedzīvotāju drošību, plānots patrulēt šo tirdzniecības vietu tuvumā.

,,Mūsu darbs nav apstājies. Atgādinām, ka policija var strādāt likuma ietvaros. Un kamēr nebūs izmaiņas likumdošanā, kas aizliedz šādu vielu tirdzniecību, mēs turpināsim kontrolēt tirdzniecības vietas, nepieļaujot sabiedrības indēšanu,", atzīst Ešenvalds.

VP KRP priekšnieks Normunds Grūbis uzsvēr: ,,Mūsu prioritāte ir pasargāt nepilngadīgos. Lai to īstenotu, sadarbībā ar Liepājas pašvaldību noris projekts "Lieto barā, mirsti viens!", kura ietvaros mūsu darbinieki un mediķi viesojas skolās, tiekoties ar skolēniem, viņu vecākiem un pedagogiem, lai informētu par šo problēmu, kam nav lokāls raksturs – arī citviet Eiropā šādu vielu aprite notiek un tiek meklēti veidi, kā ar to cīnīties."

Grūbis pauda bažas par jauniešiem, kuri vēl neapzinās, ka jau kļuvuši atkarīgi, un visdrīzāk neizmēģinās arī stiprākas narkotiskās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!