Trešdien leģionāru piemiņas pasākumu laikā pie Brīvības pieminekļa aizturētais Kremļa propagandists Greiems Filipss iekļauts "melnajā sarakstā" un izraidīts no Latvijas uz Krieviju, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes apstiprināja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs informēja, ka pieņemts lēmums iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā Kremļa propagandistu Greiemu Filipsu, kurš naktī uz ceturtdienu izraidīts no Latvijas, un devies uz Krieviju.

"Tā bija viena no provokācijām," pauda Kozlovskis, papildinot, ka Filipsa darbības Latvijā nevar dēvēt par žurnālistiku, kā viņš pats to dēvējis.

"Jā, viņš ir iekļauts "melnajā sarakstā" un ap pulksten 5 ceturtdienas rītā izraidīts no valsts. Izraidīšanas laikā Filipss nav pretojies, bet ir filmējis izraidīšanu," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Kozlovksis.

Viņš pauda viedokli, ka policijas rīcība, aizturot Filipsu pie Brīvības pieminekļa, bija pareiza. "Pie Brīvības pieminekļa bija pēdējais posms. Viņš izpaudās arī iepriekš, pirms gājiena sākuma. Policija viņam vairākas reizes izteica lūgumu pārtraukt savas darbības, viņš nepakļāvās un policijai bija likumiskas tiesības viņu aizturēt," sacīja iekšlietu ministrs.

Viņš apstiprināja, ka Filipsam Latvijā aizliegts iebraukt trīs gadus.

"Delfi" jau ziņoja, ka Greiems Filipss interneta vietnē "Periscope" publicējis video, kurā apgalvo, ka no Latvijas izraidīts uz trim gadiem.

Jau ziņots, ka Drošības policija 16. martā vērtēja iespēju iekļaut Filipsu Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Arī iekšlietu ministrs Kozlovskis uzreiz pēc leģionāru piemiņas gājiena paziņoja, ka Filipsa atrašanās Latvijā, viņaprāt, nav vēlama. Pirms lēmuma par iekļaušanu "melnajā sarakstā" Kozlovskis vēlējās aprunāties ar Drošības policijas un citu dienestu vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!