Foto: LETA

Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu pensiju izmaksa sākusi kavēties, bet vēl pirms tam sarucis to apmērs saistībā ar rubļa vērtības izmaiņām, ceturtdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Raidījuma uzrunātie Krievijas pensionāri pauduši cerību, ka pensijas saņems, neskatoties uz to aizkavēšanos. Krievijas pensionāri par pensijas neizmaksāšanu informāciju nav saņēmuši. Tāpat pensionāri pauž cerību, ka Krievija atteiksies no domas pieņemt likumu apturēt pensiju izmaksu ārvalstī dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem.

Kā skaidrojis raidījums, pilnā apmērā pensijas saņēmuši Krievijas pilsoņi, kuriem tās izmaksātas ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras starpniecību. Tāpat šī daļa Latvijā dzīvojošo kaimiņzemes pilsoņu pensijas saņēmuši noteiktajā termiņā bez kavēšanās. Aģentūrai nav informācijas par iemesliem, kāpēc pārējie Krievijas pilsoņi Latvijā, kas sasnieguši pensijas vecumu, nav saņēmuši paredzēto maksājumu. Aģentūra norādījusi, ka par pārējo pensiju kavēšanās iemesliem jājautā atbildīgajām Krievijas institūcijām Latvijā.

Krievijas vēstniecība Latvijā raidījumam "Panorāma" skaidroja, ka tai neesot saistības ar pensiju izmaksāšanu, tāpēc informāciju nepieciešams jautāt Krievijas Pensiju fondam. Taču to sazvanīt raidījumam neesot izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!