Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušā ceturtdienā, 14. oktobrī, Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā kāds Krievijas pilsonis apsūdzēts par 15 Vjetnamas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Tāpat Krievijas pilsonis apsūdzēts par to, ka viņš apzināti nodrošinājis vjetnamiešus ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka oktobra sākumā apsūdzētais vīrietis Alūksnes novadā pie robežzīmes sagaidījis 15 Vjetnamas pilsoņus. Tālāk vīrietis ārzemniekus vedis Latvijas teritorijā līdz kādam meža masīvam.

Tieši šajā ceļa posmā apsūdzēto vīrieti un 15 Vjetnamas pilsoņus aizturējuši robežsardzes darbinieki.

Līdz aizturēšanas brīdim apsūdzētais bija nodrošinājis Vjetnamas pilsoņus ar ūdeni un pārtiku, liecina lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 285. panta 3. daļas un pēc Krimināllikuma 285.1 panta 2. daļas. Par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par apzinātu vairāku personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!