Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas pilsonis par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu un nelegālo imigrantu pārvadāšanu sodīts ar četru mēnešu un 15 dienu cietumsodu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Februārī tiesa nospriedusi atzīt apsūdzēto Krievijas pilsoni par vainīgu pēc Krimināllikuma 284.panta 1.daļas – par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu – un pēc Krimināllikuma 285.panta 3.daļas – par vairāk nekā piecu personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Par nelikumīgu robežas šķērsošanu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt par nelegālo migrantu pārvadāšanu Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Papildus cietumsodam tiesa lēma ārvalstu pilsoni izraidīt no Latvijas, nosakot viņam ieceļošanas aizliegumu uz četriem gadiem.

Robežpārkāpējs 2014.gada septembrī nelikumīgi šķērsoja Krievijas-Latvijas "zaļo" robežu bez ceļošanai derīgiem dokumentiem. Vīrietis apzināti apgājis izveidotās robežšķērsošanas vietas un ignorējis robežšķērsošanu aizliedzošās zīmēs, skaidro Valsts robežsardze.

Tāpat Krievijas pilsonis nelikumīgi pārvietojis pāri valsts robežai lielu nelegālo imigrantu – Vjetnamas pilsoņu skaitu.

Kopumā 2014.gadā Valsts robežsardzē par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai sākti 18 kriminālprocesi. Salīdzinājumam - 2013.gadā par to tika sākti trīs kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!