Foto: Foto: Dzirkstele.lv

Pēc trešdien notikušās traģiskās autoavārijas Gulbenes novadā, kurā sadursmē starp kravas automašīnu "MAZ" un vieglo automašīnu "Audi" gāja bojā 1938. gadā sieviete, kā arī 2004. un 2008. gadā dzimuši bērni, Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu. Tā ietvaros vērtēs gan ceļu satiksmes negadījuma apstākļus, gan juridiskās personas – kravu pārvadājumu uzņēmuma – atbildību.

Kriminālprocess uzsākts pēc 260. panta otrās daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļa ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tas izraisījis cilvēka nāvi.

1967. gadā dzimušajam kravas automašīnas "MAZ" vadītājam, kurš tiek turēts aizdomās par negadījuma izraisīšanu, iepriekš vairākkārt bijušas uz laiku atņemtas autovadīšanas tiesības saistībā par būtiskiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – braukšanu alkohola reibumā. Iepriekšējo lēmumu par autovadīšanas tiesību atņemšanu tiesa pieņēma 2013. gadā, un aizliegums ir spēkā līdz 2017. gadam.

Kriminālprocesa ietvaros tiks vērtēta arī juridiskās personas – kravu pārvadājumu uzņēmuma, kurā 1967. gadā dzimušais vīrietis strādājis –, iespējamā atbildība, ņemot vērā, ka uzņēmumā strādājusi un negadījumā ir iesaistīta persona, kurai bijis spēkā autovadīšanas tiesību aizliegums. Negadījuma apstākļu noskaidrošanai ir nozīmētas arī tehniskās ekspertīzes.

Kā ziņots, trešdien ap pulksten 13:40 uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure.

1967. gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100".

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Audi 100" vadītāja, 1977. gadā dzimusi sieviete, un 2010. gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas "Audi" pasažieri - 1938. gadā dzimusi sieviete, 2004. gadā un 2008. gadā dzimušas meitenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!