Foto: LETA
Rīgas rajona tiesa 17. martā turpinās skatīt krimināllietu pret uzņēmēju Valdi Kalnozolu (ZZS) par viegla miesas bojājuma tīšu izdarīšanu, liecina informācija Tiesu kalendārā.

Kalnozols ir apsūdzēts pēc Krimināllikuma 130. panta 2. daļas, kas paredz, ka par šādu noziegumu personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kalnozols iepriekš publiski izteicies, ka ir iesaistīts "murgainās" tiesvedībās, kas it kā saistītas ar attiecībām ģimenē. Uzņēmējs viņam adresētos apvainojumus uzskata par nepamatotiem un savulaik minējis, ka no tiesāšanās vienīgie ieguvēji ir tie, kuri nevēlas redzēt viņu Saeimas deputāta krēslā. Kalnozols gan nav konkretizējis šo cilvēku vārdus. Tomēr žurnāls "Kas Jauns" pērn rakstīja, ka šajā krimināllietā Kalnozols apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu bijušajai sievai.

Kā ziņots, Kalnozols pēc valdības apstiprināšanas plāno piekrist strādāt Saeimā premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) vietā.

Kalnozolam gan varētu nebūt tiesību piedalīties Saeimas sēdēs, ņemot vērā krimināllietu, kurā viņš ir apsūdzētais. Tas nozīmētu, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijai būtu 20 balsis pašreizējās 21 vietā.

Kalnozols apliecināja, ka pēc valdības apstiprināšanas plāno strādāt Saeimā Kučinska vietā. "Mans motīvs ir stiprināt ZZS rindas, aktīvāk īstenot saukli "Būsim saimnieki sava zemē". Mana darbība Saeimā būs vienmēr no saimnieka pozīcijām. Latviešu tauta praktiski tika padzīta no zemes tāpēc, ka nav saimnieka, kurš var parūpēties par tautiešu atgriešanos tēvzemē," pauda Kalnozols.

Viņš plānojot Saeimā meklēt sabiedrotos latviešu dzīvotspējas nodrošināšanai Latvijā, "cīnīties pret selektīvo humānismu", kā arī pārskatīt "lēmumu par migrantiem - nevienu migrantu, kamēr mūsu tauta nav atgriezusies mājās".

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka deputāts zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās parlaments viņu ir ievēlējis vai apstiprinājis, ja Saeima piekrīt kriminālvajāšanas sākšanai pret viņu. Šādi ierobežojumi ir spēkā līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Deputātam ir tādi paši ierobežojumi, ja Saeima piekrīt lietas iztiesāšanas turpināšanai pret viņu.

Pašlaik saistībā ar krimināllietas par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā iztiesāšanu Saeimas sēdēs nevar piedalīties Latvijas Reģionu apvienības frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš. Pērn Saeimas Juridiskajā birojā skaidroja, ka Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas sēdēs, jo parlaments piekrita krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.

Kā ziņots, Saeimas balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu plānots 11.februārī. Kučinskim noliekot Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā aicina nākamo Rīgas vēlēšanu apgabalā "aiz strīpas" palikušo, kas šajā gadījumā ir Kalnozols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!