Foto: LETA

Kriminālprocesā par valsts finanšu līdzekļu iespējamu prettiesisku iegūšanu saistībā ar valsts kapitālsabiedrībā "Latvijas Pasts" nodarbināto bijušo Augstākās Padomes deputātu Jāni Gavaru turpinās izmeklēšana un policijas sniegtā informācija par procesa izmeklēšanu ir skopa.

Pērn augustā portāls "pietiek.com" ziņoja, ka Valsts policija 2016. gada 29. jūlijā sāka kriminālprocesu par "Latvijas Pasta" bijušā vadītāja un pašreizējā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Arņa Salnāja nodarbinātā Gavara 3000 eiro lielo mēnešalgu, ko Gavars saņēmis par nekā nedarīšanu.

Portāls "Delfi" Valsts policijā uzzināja, ka šo lietu patlaban izmeklē Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde. Aizvien notiek pirmstiesas izmeklēšana, ko kontrolē uzraugošā prokuratūra.

Vaicāti, vai lietā kāda persona atzīta par aizdomās turēto un vai uzņēmums "Latvijas Pasts" pieteicies būt par cietušo, Valsts policijā norādīja, ka informāciju par iesaistītajām personām izmeklēšanas interesēs izpaust nevar.

Pirms gada "pietiek.com" rakstīja, ka brīdī, kad bijušais "Latvijas Pasta" vadītājs zaudēja savu amatu, atklājās Gavars saņēmis aptuveni 3000 eiro lielu mēnešalgu, kas ir trīs reizes lielāka nekā citiem uzņēmumā strādājošajiem speciālistiem, un it kā strādājis Pakalpojumu pārdošanas daļā par vecāko klientu attiecību vadītāju. Portāls ziņoja, ka Gavars uz darbu gan neesot nācis. Salnājs "pietiek.com" apgalvojis, ka Gavaram esot "atsevišķi lielie klienti", bet tos nav nosaucis, savukārt Gavars skaidroja, ka nodarbojoties ar šo anonīmo "lielo klientu" pārliecināšanu un ka viņa nopelni esot "Latvijas Pasta" uzvaras tāpat neatklātos daudzmiljonu konkursos.

2016. gada 21. aprīlī Satiksmes ministrija informēja, ka pārbaudē valsts uzņēmumā "Latvijas Pasts" konstatētie pārkāpumi varētu maksāt uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Arnim Salnājam amatu. Iepriekš ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa norādīja, ka pārbaude uzņēmumā noslēgusies. Lai gan likuma pārkāpumi tajā nav atklāti, tomēr kompānijā esot kontroles un pārvaldības trūkums.

Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) toreiz atklāja, ka pārbaudē konstatēta patvaļa un "daudz un dažādi pārkāpumi", tostarp tādi, uz kuriem iepriekš norādījusi Valsts kontrole.

Jau nākamajā dienā, 22. aprīlī, valsts uzņēmuma "Latvijas Pasts" tā brīža valdes priekšsēdētājs Salnājs uzrakstīja atlūgumu, bet aptuveni stundu vēlāk to viņa piemēram sekoja arī visa uzņēmuma valde.

Savukārt šā gada 30. janvārī Valsts prezidenta kanceleja paziņoja, ka Salnājs kļuvis par tās vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!