Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien Rīgā aizturētais kuģīša "Liepāja" kapteinis bija gandrīz 0,4 promiļu reibumā, par ko maksimālais naudas sods ir 700 eiro.

Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka kuģītis pietauvojās pie krasta un tad policija kapteinim noformēja protokolu. Kuģīšu kapteiņiem ir īpaši noteikumi, kuri paredz, ka viņiem vienmēr jābūt 0 promilēm, bet šim vīrietim alkohola koncentrācija asinīs bija gandrīz 0,4 promiles.

Šobrīd lieta ir nodota izskatīšanai Krasta apsardzes dienestam.

Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita informēja, ka maksimālais sods par šādu pārkāpumu ir 700 eiro. Atbildību par alkohola lietošanu kuģošanas laikā nosaka divi likuma panti.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 116.pants nosaka, ka par atrašanos uz kuģa alkohola ietekmē sardzes vai citu dienesta pienākumu veikšanas laikā jūrniekiem ir piemērojams naudas sodu no 140 līdz 700 euro. Jūrlietu pārvaldes un Jūras drošības likuma 31.pants nosaka, ka jūrniekiem ir jāatturas no alkohola lietošanas ne mazāk kā četras stundas pirms sardzes uzsākšanas un nedrīkst to lietot sardzes vai citu dienesta pienākumu veikšanas laikā.

Telekanāla LNT ziņu raidījums "900 sekundes" iepriekš vēstīja, ka VP Speciālo uzdevumu bataljons (SUB) 1.maijā, veicot standarta pārbaudi uz pasažieru kuģa, atklājis, ka kuģīša "Liepāja" kapteinis bijis dzērumā. Reibums gan neesot bijis tik liels kā kapteinim, kurš kunga dūšā uz kuģa klāja pieķerts pagājušajā gadā.

Kopumā kopš sezonas sākuma Ūdens policija noformējusi sešus pārkāpumu protokolus, bet pagājušo sezonu decembrī tā noslēdza ar 75 noformētiem protokoliem. Pamatā šie pārkāpumi bijuši saistīti ar aprīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!