Vides valsts inspekcijas (VVI) inspektori šogad plašākā reida laikā Tukuma, Kuldīgas, Talsu un Ventspils rajonos konfiscēja vairākus malu zvejnieku zvejas rīkus un arī sodīja vairākus pārkāpējus, informēja inspekcija. Reida laikā inspektori kopā ar zemessargiem pārbaudīja Rīgas jūras līcī ietekošo upju lejteces un grīvas, kā arī apsekoja lašu upes Abavu un Ventu.
Grīvas upē konfiscēts murds, bet Abavā atklāja nelegālu nēģu taci un aizturēja divus malu zvejniekus, kas ķēra lašveidīgas zivis. Žebērkļus konfiscēja, bet pārkāpējus, kas nebija noķēruši nevienu zivi, administratīvi sodīja.

Ventā pie Kuldīgas rumbas konfiscēti 7 lašu ķeršanai domāti murdi, bet, tā kā ūdens līmenis bijis augsts, laši tiem bija pārlēkuši pāri. Pārbaudot Ventu līdz ietekai, jūrā atklāja 5 tīklus. Vienā no tiem bija sapuvušas līdakas, asari, vimbas un trīs laši.

Savukārt no Užavas upes inspektori izcēla 4 tīklus, no kuriem pāris bija piesieti pie legālajiem nēģu murdiem. Par to nēģu zvejniekiem bija jāsamaksā sods. Savukārt, mola ārpusē konstatēja ar trīšu sistēmas palīdzību jūrā ievilktas divas tīklu jedas gandrīz kilometra garumā, pilnas ar zivīm, pārsvarā dažāda izmēra butēm un vimbām. Kopējais zivju svars ir aptuveni 300 kilogramu.

Inspektori, apsekojot daļu piekrastes no Ventspils Kolkas virzienā, aizturēja piekrastes zvejniekus, kuru laivā atradās arī kāds lasis un taimiņš, lai gan šajā laikā jūrā pastāv zvejas liegums. Zvejniekiem bija jāsamaksā naudassods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!