Foto: Shutterstock
Trešdien, 22. jūnijā, Kurzemē slimnīcā nogādāts kāds 61 gadu vecs vīrietis, kurš iedzēris kādu ķīmisku vielu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Ķīmija bija iepildīta limonādes pudelē. Vīrietis guvis rīkles apdegumus.

Rīgā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama kādam divus gadus vecam bērnam, kurš aizrijies ar cukurgailīti. Dodoties uz notikuma vietu, mediķi sniedza padomus bērna vecākiem, jo mazulis pēc aizrīšanās neelpoja. Izpildot ārstu norādes, bērna tēvam izdevies atjaunot mazuļa elpošanu, bet pēc tam mediķi bērnu nogādājuši slimnīcā.

Savukārt kādas mājas pagalmā Latgalē ielidojis bišu strops, kas kļuvis agresīvs un uzbrucis cilvēkiem un dzīvniekiem, kā rezultātā sadzeltas divas sievietes.

Pēc bišu uzbrukuma kādai 44 gadus vecai sievietei sākusies dzīvībai bīstama alerģiska reakcija, mediķi sākotnēji stabilizējuši viņas stāvokli, bet pēc tam nogādājuši slimnīcā. Savukārt 71 gadu veca sieviete, lai arī tikusi sadzelta, cietusi mazāk, un viņai medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Bišu sadzeltie mājdzīvnieki gājuši bojā.

Mediķi trešdien devušies palīgā vēl vairākiem iedzīvotājiem, kurus sadzēluši sirseņi vai lapsenes, taču šie gadījumi nav bijuši tik smagi un pieticis ar medicīniskās palīdzības sniegšanu uz vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!