Foto: DELFI

Kopš Valsts policijas 96. gada dienas ir pagājis gads un pa šo gadu daudz kas ir mainījies; cilvēki, ņemot vērā pasaulē notiekošo, jūtas nedroši un Valsts policijas (VP) pienākums ir šo drošību nodrošināt, uzrunājot klātesošos par godu VP 97. gadadienai, teica VP priekšnieks Ints Ķuzis.

VP priekšnieks norādīja, ka cilvēki, ņemot vērā dažādus notikumus pasaulē, nejūtas droši un meklē, kur šo drošību sajust. "Tie esam mēs, mums ir uzlikts par pienākumu nodrošināt šo drošību," teica policijas šefs.

"Es pieprasu katram policistam šo paturēt galvā - mēs esam tie, kas spēs nodrošināt drošību," viņš turpināja.

Ķuzis arī norādīja, ka svarīgi ir saprast, ka iedzīvotāju drošības sajūtas palielināšana ir stiprināma veicinot policijas kapacitāti, attīstīt sadarbību gan pašu policistu vidū, gan starp dažādām iestādēm.

"Tas laiks, kad mēs dzīvojam katrs par sevi, ir pagājis," teica Valsts policijas priekšnieks.

Ķuzis arī akcentēja, ka 5. decembra noteikšana par Policijas darbinieku dienu ir bijusi svarīga un būtiska ikvienam policistam."Tas ir kā apliecinājums, kā simbols tam, ka mēs bijām, ka mēs esam un ka mēs būsim," teica Ķuzis.

Jau ziņots, ka šā gada oktobrī Saeima vienbalsīgi nolēma 5. decembri iekļaut likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām kā atzīmējamo Policijas darbinieku dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!