Patlaban Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža rīcībā nav informācijas, ka ugunsgrēks, kas izcēlās ēkā Stabu ielā, kur atrodas arī Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) un Satiksmes uzraudzības pārvalde jeb Ceļu policija, būtu ļaunprātīgā dedzināšana.

Šobrīd kā galvenais ugunsgrēka cēlonis tiek izskatīta problēma elektroinstalācijā, trešdien žurnālistiem atzina pats Ķuzis.

Policijas šefs sacīja, ka ēka apsekota un secināts, ka nav nedz ārēju, nedz iekšēju ielaušanās pēdu. Tāpat arī ugunsdzēsēji apstiprinājuši, ka ugunsgrēks sācies lokāli vienā telpā, kas bijusi aizslēgta. Šajā telpa atrodas viens no Ceļu policijas kabinetiem.

Tāpat secināts, ka nevienā no kabinetiem nav atradušas sveces vai vainagi, vai kā arī citas viegli uzliesmojošas lietas vai vielas.

Ķuzis norādīja, ka salīdzinoši ātri pēc ugunsgrēka sākšanas policijas darbinieki "sagrupējušies", lai no cietušajām telpām pārvietotu informācijas nesējus. No rīta visa informācija jau bijusi drošībā. Ķuzis apliecināja, ka ugunsgrēkā nav cietuši vai iznīcināti ENAP krimināllietu failu, dokumenti vai lietiskie pierādījumi.

Par ugunsgrēku sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu. Patlaban gan ENAP, gan Satiksmes uzraudzības pārvalde atsākusi darbu normālā režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!