Foto: PantherMedia/Scanpix

Valdība šodien aiz slēgtām durvīm nolēma izdot Krievijai par vairākkārtējiem noziedzīgiem nodarījumiem apsūdzēto Krievijas pilsoni Andreju Ļisu.

Kā paskaidroja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, Ģenerālprokuratūrā 2013.gada 29.oktobrī tika saņemts Krievijas lūgums par Krievijas pilsoņa Ļisa izdošanu Krievijai kriminālvajāšanai.

Krievijā Ļisam ir izvirzītas apsūdzības par vairākkārtējiem noziedzīgiem nodarījumiem, proti, par krāpšanu lielā un sevišķi lielā apmērā, kā arī par noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju.

Pēc izdošanas lūguma pārbaudes pabeigšanas prokurors Mārcis Viļums šā gada 9.aprīlī pieņēma lēmuma par Ļisa izdošanas pieļaujamību, kas tika pārsūdzēts Augstākajā tiesā (AT) saskaņā ar Kriminālprocesa likumu. Ar AT 26.maija lēmumu Ģenerālprokuratūras lēmums tika atstāts negrozīts.

Ņemot vērā nepieciešamību Latvijai pildīt uzņemtās starptautiskās saistības, kā arī to, ka pastāv Kriminālprocesa likumā noteiktais personas izdošanas pamats - abpusējā sodāmība un iespējamā soda smagums - un nepastāv Kriminālprocesa likumā minētie personas izdošanas atteikuma iemesli, Ļiss ir izdodams Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!