Trešdien uzņēmuma "Latvijas Finiera" rūpnīcā "Lignums" cietušais guvis pirmās pakāpes apdegumus, informē "Latvijas Finieris".

Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, kuri nogādāti slimnīcā. Viens pēc mediķu apskates atlaists mājās, bet otram konstatēti pirmās pakāpes kājas apdegumi un viņš vēl paliks mediķu aprūpē.

Pēc ugunsgrēka rūpnīcā "Lignums" daļēji atsākta ražošana, bet piektdien plānots atjaunot darbu ražošanas lielākajā daļā. Avārijas vieta norobežota no pārējām ražošanas platībām, lai noteiktu bojājumu apmēru un negadījuma cēloņus.

Jau ziņots, ka ceturtdien ap plkst. Bolderājā, AS "Latvijas finieris" rūpnīcā "Lignums" izcēlās liels ugunsgrēks un ar bieziem dūmiem bija klāta visa ražotnes apkārtne. Cīņā ar liesmām nekavējoties tika iesaistīti iespaidīgi ugunsdzēsēju spēki.

Ceturtdienas rītā "Lignumā" vienā no cehiem cīņā ar liesmām strādāja 51 ugunsdzēsējs un 12 speciālie transportlīdzekļi. Kā portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste, rūpnīcas iekštelpās degšanas platība bijusi 200 kvadrātmetri. Tur degusi ražošanas iekārta un gatavā produkcija. Savukārt 50 kvadrātmetru platībā dedzis rūpnīcas ēkas jumts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!