Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien pulksten 12.46 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Madonas novada Ļaudonas pagastu, kur dega saimniecības ēka.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva saimniecības ēka 200 kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 16.16.

Svētdien pulksten 23.04 VUGD steidzās uz izsaukumu Limbažu novada Katvaru pagastā, kur dega saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis un tam blakus piebūvētā kūts 320 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pirmdienas rītā pulksten 3.43.

Sestdien pulksten 23.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Līksnas ielā Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 1.05, bet tajā cieta apmēram 35 gadus veca vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 19.21 tika saņemts izsaukums uz Mūkusalas ielu Rīgā, kur dega sporta motorlaiva četru kvadrātmetru platībā. Veicot degošās laivas nogādāšanu krastā, cieta divi cilvēki, tostarp arī viens ugunsdzēsējs glābējs. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 21.27.

Pulksten 16.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur Hapaka grāvī 200 metrus no krasta dega jahta. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka jahta braucot bija aizķērusi augstsprieguma līnijas vadus un dega 20 kvadrātmetru platībā. No jahtas tika izglābti 12 cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 19.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 15. jūlija pulksten 6.30 līdz 17. jūlija pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 101 izsaukumu – 49 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 38 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!