Foto: Valsts policija
Naktī uz 24. jūniju Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti notvēruši vīrieti, kurš neilgi pirms tam apzadzis automašīnu, bet netīšām tajā atstājis savu maku.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka policistiem kļuvis zināms, ka naktī uz 24. jūniju konkrēta persona Purvciemā, iespējams, apzagusi automašīnu. Tobrīd Valsts policijai iespējamās cietušās personas dati vai sīkāka informācija par apzagto automašīnu nebija zināmi, jo iesniegums netika saņemts.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, likumsargi ieradās aizdomās turētā vīrieša mājoklī. Pārrunās aizdomās turētais vīrietis policistiem atzina savu vainu un izstāstīja notikušā apstākļus.

Likumsargiem arī izdevās atgūt visas nozagtās mantas – automašīnas mūzikas atskaņotāju, cietušā pasi, medicīnas aptieciņu un atstarojošo vesti.

Pēc zādzības apstiprināšanās likumsargi aizturēja aizdomās turēto 1982. gadā dzimušo vīrieti.

Policija tad arī uzmeklēja cietušo, lai pieņemtu no viņa iesniegumu un atdotu nozagtās mantas. Arī cietušais apstiprināja zādzības faktu. Noskaidrots, ka ļaundaris automašīnā atstātajām mantām piekļuvis, izsitot auto aizmugurējo sānstiklu. Turklāt zaglis notikuma vietā nejauši atstājis savu naudas maku, kuru cietušais nodevis likumsargiem. Naudas makā gan nauda neesot bijusi, tajā atradušies vien atlaižu kuponi un aizturētā vīrieša draudzenes pase.

Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi. Par zādzību kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par mantas bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!