Foto: F64
Ventspils mēra Aivara Lemberga drošajā seifā glabājās viņa augstskolas diploms, tā pirmdien pēc seifa uzlaušanas secinājuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji un pārējie klātesošie.

Viena no Lemberga advokātiem Sandra Sleja portālam "Delfi" pastāstīja, ka pirmdien aptuveni pulksten 16 ir izdevies seifu uzlauzt, un tad atklājies, ka tajā neglabājas nekas nozīmīgs.

Tajā bija vien 1999. un 1997.gada domes dokumenti un Lemberga diploms. KNAB izmeklētāji neko no seifa satura nav paņēmuši līdzi, apliecināja advokāte.

Jautāta par seifa stāvokli, advokāte sacīja, ka tas "ir neatgriezeniski sabojāts". Kas atbildēs par domes seifa sabojāšanu un, iespējams, tā nomaiņu, varēs spriest tad, kad kriminālprocess, kura ietvaros seifs bija jāuzlauž, būs beidzies, sacīja advokāte.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe pirmdien Lemberga seifu nodēvēja par "vislabāk aizsargāto Latvijā", bet pauda pārliecību, ka KNAB tiks ar to galā.
Speciālisti ar Lemberga seifu cīnījās jau kopš trešdienas, kad 20.maijā ierosinātā kriminālprocesa ietvaros notika vairākas kratīšanas, tostarp arī mēra kabinetā Ventspils domē. Lembergs izmeklētājiem paziņoja, ka ir aizmirsis seifa kodu, jo glabātuvi nelietojot. Tāpēc speciālisti ķērās klāt seifa atmūķēšanai, izmantojot dažādus darba rīkus, tostarp urbi.

KNAB trešdien veicis kratīšanu īpašumos, kas pēc izmeklētāju domām, pieder par Latvijas oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Andrim Šķēlem, Aināram Šleseram un Aivaram Lembergam. KNAB 20.maijā pret amatpersonām sācis kriminālprocesu par kukuļošanu, naudas atmazgāšanu un citiem noziegumiem.

Pēc Saeimas atteikuma atļaut KNAB veikt kratīšanu deputāta Šlesera dzīvesvietās, Valsts prezidents Valdis Zatlers paziņoja, ka viņš rosina atlaist 10.Saeimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!