Foto: AFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki uz laiku pārtraukuši kratīšanu Ventspils domē un meklē iespēju, kā atvērt Aivara Lemberga kabinetā esošo seifu.

Ventspils domes pārstāve Kristīne Duļbinska pastāstīja, ka kratīšanu paredzēts atsākt trešdien plkst. 21.

KNAB nevar piekļūt Ventspils domes seifam, jo Lembergs aizmirsis tā kodu.

Lembergs presei norādīja, ka šo seifu sen nav lietojis, tāpēc neatceras, kā to atvērt.

"Man tajā seifā nekas neatrodas," teica Lembergs.

Viņš pavēstīja, ka KNAB darbinieki viņa darba kabinetā domē, kā arī viņa īpašumā Puzē meklējuši dokumentus, kas saistīti ar Rīgas brīvostu.

"Es kā Ventspils domes deputāts esot pretlikumīgi iespaidojis Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanas," sacīja Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka Ventspils domes deputāts nekādi nevar iespaidot Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanas.

Lemberga īpašumā Puzē nekas nav konfiscēts. "Šajā izmeklēšanas stadijā viņi (KNAB) neko nevar konfiscēt," klāstīja Lembergs.

No Lemberga dzīvesvietas paņemti atsevišķi dokumenti, to vidū pētījumi par sašķidrinātās gāzes termināli Ventspilī. "Praktiski tukšā," kratīšanu viņa mājās komentēja Lembergs.

KNAB pārstāvji viņa dzīvesvietā Puzē ieradušies trešdienas rītā pēc plkst. 7. Lembergs atzina, ka nav bijis pārsteigs, jo otrdien beidzās kandidātu izvirzīšana Valsts prezidenta amatam un līdz vēlēšanām palikušas tikai desmit dienas. Lembergs arī pastāstīja, ka viņam jau pagājušonedēļ bijusi informācija par gaidāmām izmeklēšanas darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!