Foto: LETA

Vairāk nekā septiņus gadus, kopš uz apsūdzēto sola krimināllietā par smagiem noziegumiem sēdies Ventspils mērs Aivars Lembergs, Ventspils pašvaldības priekšsēdētājs vairākas reizes neveiksmīgi pieteicis noraidījumus valsts apsūdzību pret viņu uzturošajiem prokuroriem.

Jau septiņus mēnešus pēc krimināllietas izskatīšanas uzsākšanas – 2009. gada augustā, viņš lūdza noraidīt trīs no kopumā četriem prokuroriem – Juri Jurisu, Ilgu Paegli un Jāni Ilsteri, uzsverot, ka viņi nevar pārstāvēt valsti, jo Lembergs pret viņiem vērsies ar civilprasību. Šonedēļ Lembergs atkal pieteica noraidījumu Jurisam, un atkal tiesa to nepieņēma, atļaujot prokuroram turpināt dalību tiesas procesā.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina portālam "Delfi" sacīja, ka Jurisam Lembergs noraidījumu kopš 2009.gada februāra, kad krimināllietas izskatīšana tiesā tika uzsākta, pieteicis divas reizes.

Sarunā ar portālu "Delfi" Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Juriss atminējās, ka pirmo reizi Lembergs viņu lūdzis noraidīt 2009. gadā. Toreiz noraidījuma pieteikums bijis saistīts ar civilprocesu, kurā Lembergs bija cēlis prasību pret prokuroriem. Noraidījuma iemeslu Ventspils mērs pamatoja ar personisko ieinteresētību, stāstīja Juriss.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!