Foto: DELFI
Ceturtdien, 16. novembrī, lidostā "Rīga" aizturēts policijas meklēšanā esošs Latvijas pilsoņi, kurš valstī ielidojis no Hamburgas, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

1970. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, atzīmē Babiško. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus. Viņiem kontatēts pārsniegtais vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Kopumā robežsardze ceturtdien, 16. novembrī, uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām – pieciem Krievijas, vienam Ukrainas, diviem Uzbekistānas, diviem Lietuvas, vienam Izraēlas, un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas – trīs Lietuvas, divus Krievijas, divus Igaunijas, divus Latvijas, vienu Baltkrievijas un vienu Vācijas pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!