Foto: DELFI
Ķīpsalas slepkavību lietā apsūdzētais jaunietis Ņikita Konokotovs naktī no 2014. gada 17. decembra uz 18. decembri apmeklējis spēļu zāli "Fēnikss", kur uzvedies adekvāti un neatstājis dzēruša cilvēka iespaidu, tiesas sēdē piektdien liecināja spēļu zāles apsargs.

Apsargs stāstīja, ka jaunietis spēļu zālē ar kompāniju, kurā bijuši četri līdz pieci jaunieši un viens ap 50 gadus vecs vīrietis "ar smagu skatienu", ieradies ap pulksten 4 vai 5 rītā. Viņš apsūdzēto un viņa kompāniju redzējis pirmo reizi.

Apsargs liecināja, ka daļa kompānijas spēlēja spēļu aparātus, bet Konokotovs starp šiem cilvēkiem nebija – viņš laiku lielākoties pavadīja pie bāra, kur dzēra nopirkto limonādi. "Jaunietis izskatījās mierīgāks par visiem," sacīja liecinieks.

"Jaunietim bija draugs, kurš netika ielaists spēļu zālē, jo neizskatījās pilngadīgs. Dokumentus parādīt viņš nevarēja, tālab apsargs viņam palūdza gaidīt ārā," stāstīja apsargs. Viņš ar Konokotovu esot pārrunājuši situāciju. Konokotovs esot apgalvojis, ka draugs ir pilngadīgs, bet apsargs, ievērojot noteikumus, draugu vienalga spēļu zālē nav ielaidis. Pēcāk draugs lūdzis apsargam pasaukt Konokotovu, un viņi abi kopā aizgājuši, lai pēc brīža atgrieztos.

Tad Konokotova draugs mēģinājis iekļūt spēļu zālē, uzrādot Konokotova dokumentus. Taču tas neizdevās, un draugs devās prom, bet Konokotovs apsēdās pie bāra, padzēra limonādi un pēc sarunas ar apsargu devās prom. Īsi pēc tam projām devās arī kompānija. Tas noticis ap pulksten 5.30 vai 6 no rīta.

Uz aizstāvības jautājumu, kāds Konokotovs bija, kad devās prom, apsargs atbildēja: "Nevaru apgalvot, ka viņš bija skaidrā, bet alkohola smaka jūtama nebija. Viņš uzvedās normāli un noskaņojums nemainījās." Tiesā piektdien vajadzēja liecināt vēl diviem lieciniekiem, taču viņi tiesā ieradušies nebija, un policijai viņus nebija izdevies atvest piespiedu kārtā.

Lietas izskatīšana turpināsies 4. aprīlī. Sēdē tiks uzklausīti abi liecinieki, kas šodien nebija ieradušies, kā arī vairāki Konokotova tuvinieki, draudzene un kādreizējais darba devējs, kuru liecības tiesa uzklausīs pēc aizstāvības lūguma.

Tiesas sēde notiks arī 6. aprīlī, kad pēc aizstāvības lūguma tiks uzklausīts psihiatrs. Kā norādīja Konokotova aizstāve zvērināta advokāte Olita Kauce, apsūdzētajam ir veikta psihiatriskā ekspertīze, kurā viņš atzīts par pieskaitāmu. Taču apsūdzētajam ir konstatēti citi psihiski traucējumi, un ir nepieciešams, lai eksperts tiesai izskaidro, kā tie var ietekmēt Konokotova uzvedību.

Jau ziņots, ka Konokotovs tiek turēts aizdomās par divām 2014. gada decembrī izdarītām sieviešu slepkavībām Ķīpsalā. Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais Ņikita Konokotovs uzbruka cietušajām, pielietoja fizisku vardarbību, cietušās žņaudzot un vairākkārt sitot ar koka nūju pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļām, kā arī ņirgājās par saviem upuriem slepkavību izdarīšanas laikā.

Pēc pielietotās vardarbības apsūdzētais pārmeklēja noslepkavotās sievietes. 6. decembrī apsūdzētajam nolaupīt mantu neizdevās, jo cietušajai tās nebija, bet 18. decembrī apsūdzētais no otras cietušās sievietes somas nolaupīja mobilo telefonu un naudu piecu eiro apmērā, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

1996. gadā dzimušais jaunietis apsūdzēts par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un tā saistīta ar laupīšanu, par ko var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat jaunietis tiek apsūdzēts par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga nolaupīšanu, noslēpšanu, tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kā arī par nolaupītā dokumenta, zīmoga vai spiedoga izmantošanu vai realizēšanu, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Apsūdzētais Konokotovs patlaban atrodas apcietinājumā un uz tiesas sēdi viņu konvojēja policija.

Advokāte Kauce sacīja, ka Konokotovs konkrētajās inkriminētajās apsūdzībās savu vainu neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!