Liepājas prokuratūra saņēmusi iesniegumu, ka kriminālpolicijā pagājušajā nedēļā piekauti trīs aizturēti puiši.
Puiši - 16 gadus vecais Juris, viņa vecākais brālis un 19 gadus vecais Aldis - aizturēti 26.aprīļa pievakarē kādā K.Ukstiņa ielas nama dzīvoklī, kad tur ieradās policisti.

Brīdī, kad divi puiši pagalmā pīpējuši, piebraucis policijas auto, no kura izkāpuši vīrieši civilā, kas teikuši, ka ir kriminālpolicijas darbinieki, un aicinājuši viņus līdzi, BNS pastāstīja aizturētie.

Uz Jura jautājumu, par ko viņi aizturēti, policisti atbildējuši, lai stāvot klusu, citādi nošaušot.

Policijā katrs aizturētais ievests savā kabinetā. Aldim pieprasīts stāstīt par veikalu "Sapnis" un "Ozols" aplaupīšanu, bet puisis neko par notikušo nav zinājis.

Vēlāk Aldim pieprasīts uzrakstīt paskaidrojumu, bet pēc tam policists sācis viņu sist pa pakausi un muguru. Puisim tomērs atļauts doties mājās.

Savukārt Juri pratinājis jauns, neliela auguma policists, kurš puisi iztaujājis par slepkavību un pistoli. Arī šis jaunietis neko nav zinājis.

Kad telpā ienākuši citi policisti, Juris saņēmis sitienus pa galvu, viņš saķerts arī aiz kakla un policisti solījuši pārlauzt puisim sprandu.

Arī Jurim uzdoti jautājumi par veikalu "Sapnis". Lai Juris nedzirdētu Alda kliedzienus blakustelpā, uzgriezts skaļāk radio.

Arī Jura brālim aizturēšanas laikā sists pa galvu - ar likumu krājumu.

Aldis otrreiz aizturēts 28.aprīlī, kad atkal atradies Jura dzīvoklī. Pratināšanas laikā viņš atkal sists - šoreiz pa ceļgaliem, muguru un sāniem, turklāt viņam pārmesta vectēva dzīvokļa aplaupīšana 26.aprīlī.

Tā kā Aldis neko nav zinājis arī par šo notikumu, viņam lūgts uzrādīt policiju interesējošās adreses.

Aldis BNS pastāstīja, ka bijis arī Tiesu medicīnas ekspertīžu centrā, kur viņam konstatēti miesas bojājumi. Ekspertīzes slēdziens tiks nosūtīts prokuratūrai.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Juris Briķis notikušo nevarēja komentēt, jo par to nebija informēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!