Foto: RIA Novosti/Scanpix
Trešdien, 13. septembrī, Valsts policija (VP) Liepājas novadā konstatējusi pārkāpumus trīs tirdzniecības vietās, kur nepilgadīgajiem pārdots alkohols, enerģijas dzērieni un tabakas izstrādājumi, portālu "Delfi" informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Reida laikā, veicot kontrolpirkumu, pārbaudītas kopumā 57 tirdzniecības vietas, no tām pārkāpumi konstatēti trīs vietās.

Nīcas pagasta veikalā pārdevēja pārdeva tabakas izstrādājumus nepilngadīgai personai, bet Liepājā, Grīzupes ielā, pārdevēja nepilngadīgai personai pārdeva enerģijas dzērienu. Savukārt Pāvilostas novada Vērgales pagastā pārdevēja nepilngadīgai personai pārdeva pudeli alkoholiska dzēriena. Visos minētajos gadījumos uzsākta administratīvā lietvedība.

Reida laikā četrām nepilngadīgām personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par smēķēšanu, informē Šteinberga.

VP atgādina, ka pārdevējiem un veikala vadītājiem ir tiesības pieprasīt personai uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu. Personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis.

Tāpat kārtības sargi aicina pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Policija arī turpmāk pievērsīs uzmanību tirdzniecības vietām, lai pārliecinātos, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot cigaretes, enerģijas dzērienus un alkoholiskos dzērienus nepilngadīgām personām, tāpat uzmanība tiks pievērsta izglītības iestādēm un to apkārtnei, kā arī izklaides vietām, kur pulcējas daudz jauniešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!