Foto: LETA
Krimināllietu, kurā par kukuļu došanu un pieņemšanu apsūdzētas divas Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) amatpersonas un kāds uzņēmējs, Rēzeknes tiesa sāks skatīt septembrī, liecina informācija tiesu kalendārā.

Sēde šajā lietā paredzēta 20. septembrī plkst.11.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, divas apsūdzētās sievietes pildīja valsts dienesta pienākumus PVD Robežkontroles departamenta kontroles punktā, kur veica ievedamo kravu kontroli pārtikas aprites jomā, pārbaudot pārtikas preču, to marķējuma un dokumentu atbilstību ES un Latvijas normatīvo aktu prasībām.

Abas sievietes, būdamas valsts amatpersonas, darbojās grupā pēc iepriekšējas vienošanās un kukuļus pieņēma par nelikumīgām darbībām, kā arī par bezdarbību kukuļdevēja interesēs. Toties par kukuļu došanu apsūdzētais vīrietis, veicot uzņēmējdarbību, deva kukuļus, lai netraucēti bez obligāto procedūru veikšanas varētu ievest un izplatīt Latvijā preces, neveiktu to reģistrāciju un valsts nodevas nomaksu.

Noziedzīgās darbības notikušas laika posmā no 2011. gada 4. jūlija līdz 2013. gada 8. decembrim un kopsummā apsūdzētās amatpersonas saņēma kukuļus 4453,54 eiro apmērā.

Lietā apsūdzēta Iveta Narnicka, Jeļena Jolkina un Valerijs Gavrilovs, liecina informācija tiesu kalendārā. Apsūdzība personām celta par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 320. panta otrajā un trešajā daļā, kā arī 323. panta pirmajā daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!