Foto: LETA
Liepājas tiesa 2. novembrī plāno sākt skatīt krimināllietu par komunālajiem maksājumiem domātās naudas vairāk nekā 190,46 tūkstošu eiro apmērā piesavināšanos, pastāstīja tiesas pārstāve Inta Kurpa.

Ieraksts tiesu mājaslapā liecina, ka lietā apsūdzība uzrādīta Andrejam Simanovam.

Atbilstoši prokuratūras lēmumam par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis bija divu uzņēmumu, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu, pārvaldīšanu un ēku uzturēšanu, atbildīgais darbinieks, kuram kompānijās ir tiesības pieņemt lēmumus, kas saistoši citām personām, un tiesības rīkoties ar uzņēmuma mantu un finanšu līdzekļiem.

"Tā, atbilstoši noslēgto pārvaldīšanas līgumu nosacījumiem, dzīvokļu īpašnieki norēķinājās ar apsaimniekotāju par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem. Apsūdzētais ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras, bez tiesiska pamata un pretēji apsaimniekojamo māju dzīvokļu īpašnieku interesēm, viņa pārziņā esošos dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopībām piederošos naudas līdzekļus neizlietoja paredzētajiem mērķiem, tas ir, saņemtos maksājumus un sociālos pabalstus par komunālajiem pakalpojumiem pilnā apjomā nepārskaitīja tālāk komunālo pakalpojumu sniedzējiem, bet mantkārīgu tieksmju vadīts, piesavinājās, izmantojot tos pēc saviem ieskatiem," aģentūrai BNS iepriekš sacīja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Tādā veidā apsūdzētais prettiesiski laika periodā no 2010. gada līdz 2011. gada oktobrim ieguva viņa pārziņā esošos svešus naudas līdzekļus par kopējo summu vairāk nekā 190,46 tūkstošu eiro apmērā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma panta par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts soda mērs - brīvības atņemšana uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Tāpat viņam celta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu vai pārsniegšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts brīvības atņemšanas sods uz laiku līdz pieciem gadiem vai mantas konfiskācija, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 120 minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!