Viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem Klaipēdas organizētajā noziedzībā Sigits Gaidjurģis, kurš pērngad sniedzis liecības par vietējās policijas sakariem ar organizēto noziedzību, aptuveni pirms nedēļas mīklainos apstākļos guvis galvas traumu un ievietots slimnīcā.
Par to otrdien informē laikraksts "Diena".

Kā "Dienai" stāstījusi Lietuvas lielākā laikraksta "Respublika" žurnāliste Rūta Skatikaite, agrāk četras reizes sodītais, 1958.gadā dzimušais Gaidjurģis, kuru Lietuvas policija uzskatot par lielākā Klaipēdas noziedzīgā grupēja līderi, pērn ticis aizturēts par nelikumīgu auksto ieroču glabāšanu.

Trīsarpus mēnešu atrodoties ieslodzījumā, Gaidjurģis kaimiņvalsts Iekšlietu ministrijas darbiniekiem sniedzis liecības par Klaipēdas policijas amatpersonu saistību ar organizēto noziedzību. Taču toreiz kriminālās autoritātes stāstītais palicis ministrijas plauktos.

Pēc atbrīvošanas pagājušā gada augustā un septembrī Gaidjurģim divas reizes uzbrukuši bruņoti cilvēki, taču brīnumainā kārtā viņš palicis dzīvs.

Aprakstot šos noziegumus Skatikaite uzzinājusi par Klaipēdas krusttēva liecībām pret likumsargiem, un tikai pēc "Respublika" publikācijām Iekšlietu ministrija uzsākusi šīs informācijas pārbaudi. Vēlāk Gaidjurģis žurnālistiem iedevis videoierakstu, kurā divas augstas policijas amatpersonas runājušas par to, kā policijas komisāri piesedz noziedzīgos grupējumus un cik par to saņem.

Pēdējā laikā Gaidjurģis ļoti baidījies par savu dzīvību. Pirms pāris nedēļām viņš izbraucis uz Latviju, lai dzimtenē atgrieztos 7.decembrī, jo īpašs likums, kura normas bija piemērotas pret Gaidjurģi, viņam liedzis ilgāk uzturēties Latvijā. Tomēr noteiktajā dienā viņš nav atgriezies, tāpēc Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas nolēmušas ierosināt krimināllietu. Tikai tad atklājies, ka Gaidjurģis atrodas vienā no Latvijas slimnīcām.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns apstiprinājis, ka šāds cilvēks patiešam guvis traumu nenoskaidrotos apstākļos. Policija nenoliedz iespēju, ka miesas bojājumi lietuvietim varētu būt nodarīti uzbrukuma laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!