Foto: F64
Līgo dienā Ceļu policija reida laikā aizturēja 19 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Diāna Lūkina.

Reidos kopumā pārbaudīti 20885 transportlīdzekļu vadītāji.

Kā pārkāpums 0,2 - 0,5 promiles fiksētas vienam šoferītim Rīgas reģionā, uzsver VP.

0,5 – 1 promiles konstatētas pieciem transporta līdzekļa vadītājiem, bet 1,5 un vairāk promiles bijušas diviem spēkratu vadītājiem. Savukārt 1,5 un vairāk promiles bijušas 11 transporta līdzekļu vadītājiem.

Policija informē, ka līdz 0,5 promilēm, kas ir kā pieļaujamā norma, konstatēts 77 šoferiem.

Lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā, uzsver Lūkina.

Kopā ceļu satiksmes jomā noformēti 532 administratīvo pārkāpumu protokoli, tostarp 157 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu. 19 šoferi vadījuši transportlīdzekli alkohola reibumā, bet viens narkotisko vielu ietekmē.

Ceturtdien, 23. jūnijā, valstī reģistrēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 11 cilvēki, bet viens gājis bojā.

Vēstīts, ka līgo dienā uz Latvijas ceļiem pieķerti 157 transportlīdzekļu vadītāji, kas pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu.

Jau ziņots, ka, lai atturētu personas no likumpārkāpumiem un nepieļautu ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaita palielināšanos, Līgo svētku laikā no 22. jūnija līdz 27. jūnijam policijas darbinieki veiks pastiprinātu ceļu satiksmes drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību.

Minētajā laika posmā tiks rīkoti reidi (masveida pārbaudes), ar mērķi atklāt transportlīdzekļa vadītājus, kuri vada transportlīdzekli, būdami alkohola un apreibinošu vielu ietekmē, portālam "Delfi" norādīja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Viņa informēja, ka tiks kontrolēts atļautais braukšanas ātrums, kontrolēti mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieki - gājēji, velosipēdisti un mopēdu vadītāji, kā arī tiks kontrolēti motociklu vadītāji, papildus tam tiks skaidroti riski, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat tiks veikta sabiedriskās kārtības un satiksmes drošības uzraudzība svētku pasākumu norises vietās.

Policija atgādina neaizrauties ar pārmērīgu alkohola lietošanu, ja redzat, ka kāds no draugiem ir alkohola reibumā un vēlas vadīt transportlīdzekli, atturiet viņu no šīm darbībām. Savukārt vecākiem ir jāpieskata savus bērnus, lai nepieļautu dažāda veida traumas, uzsver Sietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!