Foto: Valsts policija

Aizvadītās nedēļas nogalē likumsargi vairāku kratīšanu laikā Bauskas un Iecavas novados, kā arī Rīgā, atraduši un atsavinājuši teju astoņas tonnas nezināmas izcelsmes spirta un vairāk nekā 82 000 dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Aizdomās par akcizēto preču nelikmīgu apriti aizturēts 41 gadu vecs vīrietis un 38 gadus veca sieviete.

Šī gada sākumā Limbažu policijā sākts kriminālprocess par nelikumīgu akcizēto preču apriti Limbažos. Izmeklēšanas dabību laikā policija noskaidrojusi iespējamās iesaistītās personas un 9. aprīlī, vienlaicīgi veicot vairākas kratīšanas dažādās vietās, atrasts un atsavināts ievērojams daudzums spirta, cigarešu un naudas.

Kratīšanas laikā kādā īpašumā Bauskas novadā tika atrastas un atsavinātas sešas tonnas spirta un 5000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, savukārt Iecavas novadā, uz autoceļa Rīga-Bauska-Grenctāle apturētā kravas mikroautobuā atrastas un atsavinātas teju divas tonnas spirta. Savukārt, veicot kratīšanu kādā dzīvoklī Rīgā, atrastas un atsavinātas 82 562 dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām un vairāk nekā 8 000 eiro, kas, visticamāk, iegūti noziedzīgā ceļā.

Aizdomās par nelikumīgu akcizēto preču apriti policija aizturējusi 1975. gadā dzimušu vīrieti un 1978. gadā dzimušu sievieti. Vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem. Noskaidrots, ka personas, visticamāk, darbojušās ilgāku laika posmu un nelegālā ceļā iegūtās akcizētās preces izplatītas dažādās vietās Latvijas teritorijā, tostarp arī Limbažu novadā un citviet Vidzemē.

Par šādu likumpārkāpumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija turpina izmeklēšanu un aicina iedzīvotājus ziņot par nelikumīgām akcizēto preču tirdzniecības vietām, atzīmējot tās kartē http://www.ic.iem.gov.lv/gis2/ vai informējot policiju pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!