Foto: Valsts policija

Internetā izplatīts video materiāls, kurā redzama it kā Valsts policijas trafaretā automašīna un divi policisti. Pārbaudot automašinas izcelsmi, likumsargi noskaidrojuši, ka tā aprīkota ar bākugunīm un maldinošu krāsojumu, bet tai nav veikta tehniskā apskate un noformēta apdrošināšana. Par konstatētajiem pārkāpumiem autovadītāju likumsargi saukuši pie administratīvās atbildības.

Pārbaudot video klipā redzēto, policija noskaidrojusi, ka Ogres iecirkņa policisti 4. oktobrī saņēmuši informāciju par aizdomīgiem trokšņiem Ogrē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Apsekojot apkārtni, policisti pamanījuši automašīnu "Volvo", kas atgādinājusi trafarēto policijas automobili.

Skaidrojot aizdomīgās automašīnas izcelsmi, policisti secinājuši, ka automašīnai, kas iebrauca kādā pagalmā Ogrē, īpašnieks uzlicis cita transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes. Tāpat likumsargi konstatējuši, ka automašīnai nav veikta tehniskā apskate un iegādāta apdrošināšana, tā nav reģistrēta Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) un ir aprīkota ar maldinošu krāsojumu un speciālām ierīcēm – bākugunīm.

Policisti saistībā ar administratīvo lietvedību evakuējuši automašīnu. Savukārt automašīnas vadītājs par minētajiem pārkāpumiem saukts pie administratīvās atbildības.

Automašīna "Volvo", kurai tikušas noņemtas maldinošās bākugunis un noplēstas arī pelēkās uzlīmes ar uzrakstiem, atdota īpašniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!