Foto: Valsts policija

Pēc aizturēto personu fotoattēlu publicēšanas masu medijos un sociālajos tīklos Valsts policija saņēmusi informāciju par citiem līdzīgiem gadījumiem, kuros seksuāli izmantotas nepilngadīgas personas un kuros varētu būt vainojami bijušais Rēzeknes Krievu biedrības vadītājs Aleksandrs Pušņakovs un viņa sabiedrotais.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, pēc fotoattēlu publicēšanas izmeklētāji saņēmuši vērtīgu informāciju par citiem līdzīgiem gadījumiem. Arī tajos varētu būt vainojami abi aizturētie.

Plašāku informāciju Sadovskis patlaban neizpauda, norādot, ka saņemtā informācija Valsts policijas darbiniekiem ir jāpārbauda. Vienlaikus likumsargi pateicas iedzīvotājiem par sadarbību. Tāpat policija joprojām meklē arī citus no abu vīriešu darbībām cietušos, aicinot iedzīvotājus informēt pa tālruņa numuriem 67829121, 67075111 vai 110.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā Valsts policijas darbinieki par nepilngadīgu zēnu iesaistīšanu seksuālās orģijās aizturējuši kādu 46 gadus vecu taksometra vadītāju un viņa līdzdalībnieku. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais taksometra vadītājs ir bijušais Rēzeknes Krievu biedrības priekšsēdētājs Aleksandrs Pušņakovs, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par pusaudža seksuālu izmantošanu.

Abi vīrieši tiek turēti aizdomās par seksuālu vardarbību pret trim zēniem, kas notikusi kādā viesnīcā Rīgā. Pašlaik vīrieši atrodas apcietinājumā. Policijas darbinieki pēc informācijas saņemšanas par iespējamo noziegumu sāka izmeklēšanu, kuras laikā atklājies, ka maijā trīs zēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem iesaistīti kāda pedofila seksuālo fantāziju īstenošanā. Orģijās vienlaikus bijis iesaistīts taksometra vadītājs un visi trīs zēni.

Jau 2011.gadā pret Pušņakovu Rēzeknes policijas iecirknis sāka kriminālprocesu, lūdzot vīrieti apcietināt. Toreiz LNT raidījums "Degpunktā" ziņoja, ka aizdomās turētais Pušņakovs, iespējams, seksuāli izmantojis 14 gadu vecu zēnu. Cietušā zēna māte intervijā raidījumam apgalvojusi, ka viņas dēla seksuāla izmantošana notikusi Rēzeknes viesnīcā "Latgale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!