Foto: DELFI
Vakar vēlu vakarā Limbažu novadā kāds piedzēries 1989.gadā dzimis autovadītājs bez tiesībām, bēgot no policijas, taranējis kārtības sargu auto. Bēgļa aizturēšanai kārtības sargiem nācies izmantot dienesta ieroci.

Kā informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma, ap plkst.22.12 policistu uzmanību Limbažu pilsētā piesaistīja vieglā automašīna "Škoda", kas pārvietojās, uzbraucot uz ceļa apmalēm, un brauca pa pretējo braukšanas joslu. Pārbaudot datubāzē automašīnas valsts numura zīmes, tika konstatēts, ka tās neatbilst minētai automašīnai.

Tika pieņemts lēmums automašīnu apturēt, bet tās vadītājs nepakļāvās policijas prasībām apstāties un sāka bēgšanu. Drīz pārkāpējs izbrauca uz autoceļa Limbaži-Aloja un devās Alojas virzienā. Bēgošajai automašīnai sekoja policijas automašīna ar ieslēgtām bākugunīm un ieslēgtu skaņas signālu, vairākkārtīgi aicinot vadītāju apstāties ceļa nomalē. Tā vietā, lai apstātos, bēglis veica vairākus bīstamus manevrus, braucot pa ceļa vidu, strauji griežot stūri un līkumojot, tādējādi apdraudot citus vadītājus.

Lai apturētu bēgošo automašīnu, uz notikuma vietu tika nosūtīta papildu ekipāža, kas piebrauca priekšā bēgošajai automašīnai un tādējādi mēģināja to apstādināt. "Škoda" ietriecās policijas automašīnā, sabojājot tās kreiso sānu. Īsi pēc pirmās sadursmes sekoja nākamā.

Neskatoties uz izraisīto avāriju, likumpārkāpējs turpināja bēgšanu, tādēļ tika pieņemts lēmums pielietot dienesta šaujamieroci. Pēc brīdinājuma šāviena gaisā tika raidīti vairāki mērķtiecīgi šāvieni, un netālu no Alojas tika sašautas bēgošās automašīnas riepas, pēc kā vadītājs nobrauca vēl vismaz puskilometru un apstājās.

Noskaidrots, ka vadītājs, 1989.gadā dzimis Staiceles iedzīvotājs, pie spēkrata stūres bija sēdies 1,5 promiļu alkohola reibumā un bez transporta līdzekļa vadītāja tiesībām. Likumpārkāpējs, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts par vairāku noziegumu izdarīšanu, aizturēts.

Automašīnas apskatē konstatēts, ka tajā atradās arī dzērājšofera māte, kuras organismā tika konstatētas 3,4 promiles alkohola.

Par notikušo sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.
Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!